MANISOL logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop
Hèhè, weer een beetje gedaald op aarde.... Onverwacht heftig, maar super! Wat een weekend!
Heel erg bedankt voor jullie fijne begeleiding! Warm!
Stuit is een beetje beurs, maar pijnvrij, na al die jaren! Joepie!

Bekkeninstabiliteit
Al gedurende mijn tweede zwangerschap kreeg ik last van mijn heupen en bekken. Ik leed pijn en kon me erg slecht bewegen, hetgeen naarmate de zwangerschap vorderde steeds erger werd. Na behandelingen door Wil werd het lopen, liggen en draaien weer een stuk makkelijker, en voelde mijn lijf in het geheel weer beter. Ook mijn hoofd werd rustiger en ik kon weer slapen. Af en toe maak ik een afspraak voor een behandeling en telkens weer merk ik duidelijk het verschil. Ik sta enorm te zwaaien en te draaien in het begin, en voel me soms echt wegzakken op mijn benen. De lichte lage rugpijnen die ik aan mijn zwangerschappen heb overgehouden, worden er duidelijk door verlicht en ik sta na de behandeling weer letterlijk rechter op mijn benen. Wil heeft een fijne manier van behandelen, luistert goed en heeft een vertrouwenwekkende manier van behandelen.
Dank je Wil.
Liefs, M.

Pyoderma Gangrenosum
Ik kwam bij Wil met een ernstige aandoening aan mijn benen. Door een verkeerde diagnose van de dermatoloog en een serie verkeerde medicijnen werden de vlekjes op mijn benen hele zwarte gaten van zo’n 8 cm. Ik kwam ten einde raad bij Wil en voelde me erg ziek. Zonder verdere medicijnen en na vele deskundige behandelingen zijn mijn benen weer dicht en heb ik alleen nog lichte pigmentvlekken. Ik had niet gedacht dat dàt ooit nog zou gebeuren.
M.

Ernstige rugklachten
In 2012 kwam ik voor het eerst bij Wil Hoogland terecht, met ernstige rugklachten.
Aangezien ik deze klachten al jaren lang heb en diverse malen ischias problemen heb gehad en
spierontspanners en fysiotherapie van zeer tijdelijke aard waren, waren mijn verwachtingen hoog gespannen en eerlijkheidshalve moet ik erbij vermelden dat ik er ook zeer sceptisch tegenover stond.
Maar Wil is erg goed in het geruststellen van mensen en kan ook erg goed uitleggen wat ze precies gaat doen. Voor het eerst werd er serieus naar mijn rugprobleem gekeken en geluisterd.
De behandeling heb ik als helend en prettig ervaren, de tijd vloog dan ook voorbij!
Ik moet je zeggen dat de trap af naar beneden me een stuk makkelijker afging, dan het geklauter naar boven, dus eigenlijk merkte ik onmiddellijk een groot verschil.
De dagen daarop kreeg ik steeds minder pijn en tot op heden, de dag van vandaag, kan ik wel zeggen dat ik pijnvrij ben.
Ik ben nog een keertje terug geweest om ‘de puntjes op de i te zetten’
En ook heeft ze me een behandeling gegeven voor mijn gestreste gevoel waar ik ook al een tijdje last van had.
Wil noemt dat een trauma behandeling en ook hier heb ik veel baat bij gehad, ook al heeft dit wat langere tijd nodig gehad om ‘aan te slaan’
Ik heb al vele mensen met allerlei klachten naar haar doorgestuurd en krijg veel tevreden reacties terug.
Thanks Wil!

Hypermobiliteit
Ik kwam bij Wil met rugklachten wegens hypermobiliteit.
Ik heb al mijn hele leven rugklachten met als topper 1997 toen ik 6 weken plat lag. Het kraken van de fysiotherapeut hielp altijd wel even maar met een rare beweging was ik steeds weer terug bij af.
De behandelingen waren pijnloos en ook heerlijk relaxed. Ik stond de hele tijd te wiebelen en er bewoog van alles en kwam er steeds kaarsrecht van terug. Ook mijn voeten stonden weer recht op de grond. Ik ben nog een paar keer terug geweest maar nu is en blijft mijn rug goed. Ik heb ook tips gekregen voor een betere houding. Ik liep op advies van de fysio altijd met een holle rug (ook uit angst om weer scheef te worden) wat er heel vreemd uit zag en het deed ook pijn. Nu ik een betere houding heb zijn al die bijverschijnselen ook weg.
Los daarvan: mijn rechterbeen voelde al mijn hele leven raar aan. Alsof dat been er niet bij hoorde. Na de eerste behandeling had ik het opeens twee benen die hetzelfde aanvoelden. Heel er bijzonder. Mijn heupen en benen hadden nog nooit zo "recht" aangevoeld.

Er zijn met mij mooie dingen gebeurd en ik ben er erg blij mee.
Ik hoop dat je nog veel mensen zal gaan helpen want je doet prachtig werk.

Liefs, M.v.S.